Ogräsbekämpning

Miljövänlig ogräsbekämpning med djuprengöring

Att få bort ogräs och oönskad vegetation med vår metod för ogräsbekämpning är överlägsen när det kommer till kostnadseffektivitet, mångsidighet och som är dessutom miljövänlig. Foamstream som vi använder i ogräsbekämpningen kan användas på alla ytor och i alla väder, året runt. Arbetsmetoden är så pass effektiv att den till och med tar död på Coronaviruspartiklar och hjälper till att förhindra spridning av skadliga virus som COVID-19. Läs mer om desinfektion av skadligt virus och bakterier.

Av den anledningen ska du anlita oss för att bli av med ogräs, bekämpa mossa och alger, rengöring och sanering av alla ytor utomhus. 

Foamstream miljövänlig ogräsbekämpning och rengöring
Spela videoklipp

Miljövänlig ogräsbekämpning

Foamstream tar död på oönskad vegetation, inklusive ogräs, bekämpar mossa och alger.  Med stor precision tar hetvatten med skumtäcke död på ogräset. Det behövs endast 1-3 behandlingar årligen och resultaten syns direkt. Titta på videon för att se hur ogräs kan bekämpas.

Innehållsförteckning

Biologiskt nedbrytbart

Skummet till Foamstream är en naturlig blandning av vegetabiliska oljor och socker. Den kan användas på alla ytor, i alla väder.

Miljövänligt

Foamstream är miljövänligt och säkert att använda bland människor, djur, känsliga ekosystem och vattendrag. Det är också godkänt för ekologiskt bruk.

Användningsområden

Vårt verktyg är otroligt mångsidig och du kan få hjälp med borttagning av ogräs, oönskad växtlighet som invasiva arter som exempelvis parkslide, rengöring och sanering. Framförallt är användningsområdena enormt stort och här nedan ser du några exempel på verksamheter och på vilka applikationer som du kan få hjälp med.

Villaträdgårdar

Garageuppfarter, Gångar, Stensättningar, Trädäck, Murar, Häckar, Buskage, Rabatter

Företag

Parkeringar, Gångar, Stensättningar, Skyltar, Murar, Häckar, Buskage, Rabatter

Bostadsrättsföreningar

Parkeringar, Gångar, Stensättningar, Grusplan, Murar, Häckar, Buskage, Skyltar, Rabatter

Servicehandel

Parkeringar, Gångar, Stensättningar, Vägskyltar, Murar, Häckar, Buskage, Rabatter, Tuggummin

Förskolor och skolor

Parkeringar, Skolområden, Lekplatser, Vägskyltar, Grusplan, Idrottsplatser, Häckar, Rabatter

Kommuner och Regioner

Parkeringar, Rondeller, Vägskyltar, Stensättningar, Rabatter, Häckar, Buskage, Parker, Grusgångar

Handelsplatser

Parkeringar, Gångar, Stensättningar, Vägskyltar, Murar, Häckar, Buskage, Rabatter, Tuggummin

Idrottsanläggningar

Parkeringar, Fotbollsplaner, Grusområden, Golfbanor, Grusgångar, Stensättningar 

Ogräsbekämpning

Mossa & alger

graffiti

Sanering

Vägskyltar

Behandling året runt

Under växtsäsongen perioden från mars och in i oktober kan vi ta bort ogräs, oönskad vegetation och invasiva arter med hetvatten och skum. Växter dör när temperaturen är över 57 grader. Forskning visar att stabil tillförsel av värme vid 80 grader och över under de första fem sekunderna är avgörande för att säkerställa största möjliga verkningsgrad. Ingen annan miljövänlig metod än Foamstream kan leva upp till dessa krav. Detta beror på att skummet håller kvar värmen från hetvattnet så att högre temperatur kan uppnås under en längre tid än när bara hett vatten används. Således kan du känna dig trygg med vår arbetsmetod som verkligen bekämpar växten från blad ända ned till roten.

Årskalender för vår metod

Årskalender för ogräsbekämpning

Tillämpningsområden

Som tidigare nämnts kan vår arbetsmetod med Foamstream användas på en mängd olika ytor, platser till flera olika tillämningar. Det som gör metoden så unik är att flera moment görs samtidigt. Exempelvis blir du av med oönskad växtlighet samtidigt som underlaget blir rengjord och sanerad. Faktum är att det inte finns någon bättre arbetsmetod än den vi använder som är miljövänlig samtidigt som den är kostnadseffektiv.

Miljövänlig ogräsbekämpning
Bildkälla: Weedingteech

Ogräsbekämpning

Vår lösning gör att du blir av med ogräs och oönskad växtlighet helt giftfritt utan farliga kemiska tillsatser som annars skulle skada människor, djur, närliggande miljö och vattendrag. Det eftersom vi använder endast hetvatten och biologiskt nedbrytbart skumtäcke när vi bekämpar ogräs. Den miljövänliga ogräsbekämpningen är lämplig för att bekämpa  ettåriga och fleråriga växter.

Skummet vi använder håller värmen kvar över växten vilket gör metoden så effektiv till att slå ut och ta död på växten. Samtidigt som växten dör blir också kringliggande markyta steriliserad på frön och sporer vilket bidrar till minskad återväxt.

Antal behandlingar varierar beroende på hur djupt rötterna sitter. Växter med mer djupgående rötter kan behöva upp till tre behandlingar under året, men däremot ytor med växter med mer ytliga rötter kan en behandling räcka.

Notera att Foamstream tar död på all växtlighet och det gör att arbetsmetoden kan inte användas i gräsmattor. Det skulle leda till att inte bara ogräset försvinner utan även gräset. Det gör att vi använder Foamstream på andra ytor än i gräsmattan i samband med gräsmatterenoveringar.

Ytor som kan bekämpas på ogräs och oönskad växtlighet

Vi kan bekämpa ogräs på alla ytor där det förekommer oönskad växtlighet. Vi har nämnt det tidigare men det tål att upprepas, vi tar död på växten samtidigt som ytorna blir rengjorda och sanerade. Effekten blir att ytorna blir återställda nästan intill det skick som det var en gång i tiden när det var nytt frånsett från slitage och färgavmattning. Det gör att hårda och mjuka ytor blir fria från ogräs och ordentligt rengjorda med hjälp av hetvattnet tillsammans med skummet.  

Hårda ytor:
 • Garageuppfarter
 • Kullerstenar
 • Murar
 • Grusgångar
 • Parkeringsplatser
 • Lekplatser med grusunderlag
 • Stenläggningar
 • Trottoarer
 • Innergårdar
Mjuka ytor: 
 • Blomrabatter
 • Buskage
 • Häckar
 • Parker
 • Stränder och strandkanter
 • Dammar och fontäner
Konstgjorda ytor:
 • Idrottsbanor
 • Fotbollsplaner med konstgräs
 • Lekplatser med gummiunderlag

Bekämpning av mossa och alger

Till skillnad från de flesta växter sitter mossrötter på toppen av växten. Det gör att det räcker med att bekämpa mossa och alger med endast en behandling. En hetvattensskumbädd appliceras direkt på växten som dödar mossan och hämmar dess återväxt. Att använda Foamstream för bekämpning av mossa och alger är lika effektivt som att bekämpa det med bekämpningsmedel. Således bekämpas mossa och alger med bara en årlig behandling helt utan farliga miljögifter.

Bekämpning av mossa och alger före
Bildkälla: Weedingtech
Bekämpa mossa och alger efter
Bildkälla: Weedingtech

Rengöring och sanering

Du kan få trädäck, trädgårdsmöbler, parkbänkar, lekplatser och alla former av hårda markytor rengjorda på djupet och fria från exempelvis tuggummin. Det eftersom hetvattenskumbädden håller kvar värmen över ytan och bryter ned smutsen samtidigt som ytorna saneras med hjälp av den höga temperaturen.

Metoden som vi använder är mycket effektivt i alla stadsmiljöer och kan användas för ett antal rengöringsuppgifter, inklusive gatumöbler, avlägsnande av tuggummi och djuprengöring.

Grundlig rengöring görs med lågt vattentryck, vilket eliminerar risken för ytskador jämfört med traditionella högtryckssystem. Tack vare det låga vattentrycket blir metoden idealisk för användning på känsliga ytor som historiska monument, offentliga konstverk och kyrkogårdar.

Fördelar med Foamstream jämfört med ett högtrycksrengöring?

Till skillnad från traditionella högtrycksrengöringssystem är vår metod med Foamstream en varmvatten- och skumlösning. Skummet håller kvar vattnets höga temperatur och hjälper till att bryta ner och avlägsna smutsen.

Djuprengöring och sanering av utomhusmöbler
Bildkälla: Weedingtech

Rengöring och sanering

 •  Rengöring av alla ytor utomhus
 • Sanering och desinfektion
 • Borttagning av grafitti och tuggummin
 • Arbetar med både högt och lågt tryck
 • Helt miljövänlig då endast vatten och naturliga ämnen används
 • Kan användas runt människor, djur och känslig miljö

Ogräsbekämpning och djuprengöring i ett

När du anlitar oss för miljövänlig ogräsbekämpning blir resultatet att du blir av med ogräs samtidigt som du får dina ytor ordentligt rengjorda och sanerade.

Vår metod med hetvatten och biologiskt nedbrytbara skum är lika effektiv som farliga kemiska bekämpningsmedel. Arbetsmetoden kan användas runt människor, djur och natur utan att någon eller något kommer till skada. 

Allt-i-ett med vår behandling
Växtbekämpning
Rengöring
Sanering
Miljövänligt
Snabbverkande
Kostnadseffektivt

Prislista

Vi hinner bearbeta cirka 300 m2 per timme, och i de flesta fall räcker det. Följden blir att din kostnad per behandlad m2 blir väldigt låg. Du betalar endast 15 kr per m2 (13 kr/m2 exkl moms för företag) för första timmen. Efterföljande behandlingstid blir kostnaden c:a 6,65 kr/m2.

Nedanstående prisuppgifter gäller vid förbokade uppdrag av tjänsten. Begär offert om servicen utförs i samband våra övriga tjänster. Angivna priser är inklusive moms.

Privatkunder:

 • Startavgift 2,495 kr

  Transport och etableringskostnad. Priset gäller vid tillgång av kundens vattenutkast.

 • Behandlingskostnad per timme 1,995 kr

  Arbetskostnad, material och förbrukningsartiklar, exkl. vatten. Minsta debiterbar tid är 1 timme, därefter för varje påbörjad tidsperiod om 30 min. Pris efter rutavdrag. Priset gäller när vi kan koppla in Foamstream på kundens vattenutkast.

Företagskunder:

Vänligen kontakta oss för ett affärsförslag.

Vi som arbetar med Foamstream i Stockholm och Uppsala

Ta kontakt med Robert eller Tomas för en helt kostnadsfri tomtbesiktning. Vid vårt besök kan vi visa hur utrustningen fungerar. Du får också ett kostnadsförslag på de ytor som du vill få rensade på ogräs och rengjorda i Stockholm och Uppsala. Ta kontakt med oss eller boka en tid direkt i vårt bokningssystem.

Ogräsbekämpning Stockholm Uppsala

Robert Hammar

 Kontakta Robert om du vill bli av med ditt ogräs i norra Stockholm och Uppsala.

TrädgårdSmart
Telefon:
010-214 61 50
E-post: info@tradgardsmart.se

 

 • Uppsala
 • Knivsta
 • Norrtälje
 • Hallstavik
 • Bålsta
 • Enköping
 • Solna
 • Järfälla
 • Sollentuna
 • Täby
 • Lidingö
 • Sigtuna
 • Upplands Väsby
 • Österåker
 • Sundbyberg
 • Danderyd
 • Vallentuna
 • Upplands-Bro
 • Vaxholm

Ogräsbekämpning Stockholm södra

Tomas Gedal

Kontakta Tomas om du vill bli av med ditt ogräs i södra Stockholm.

Gentas
Telefon: 070-437 37 37
E-post: info@gentas.se

 

 • Huddinge
 • Nacka
 • Södertälje
 • Botkyrka
 • Haninge
 • Tyresö
 • Värmdö
 • Nynäshamn
 • Ekerö
 • Salem
 • Nykvarn
 • Mariefred
 • Åkers Styckebruk
 • Rönninge
 • Vagnhärad
 • Gnesta
 • Strängnäs

Gör det här innan vi kommer

Innan vi kommer för att behandla dina ytor utomhus är det viktigt att du gör vissa förberedelser. Det är för att du ska få största möjliga behållning av vår tjänst. 

Vi behöver fri tillgång till de ytor som ska behandlas och saneras. Finns det hinder som plankupplägg, båttrailers och stenhögar kommer vi inte åt dessa ytor så tillvida att du inte vill att vi ska behandla dessa hinder. Likaså lönar det sig även att klippa häckar, buskar och trädgrenar för att vi ska kunna komma åt marken närmare rotsystemet.

Checklista inför bokad installationsdag: